ГоловнаСвіт

Президент Туреччини виступив проти рівності статей

Ердоган відомий своїми суперечливими заявами

Президент Туреччини виступив проти рівності статей
Эрдоган
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган виступив проти рівності статей.

Як повідомляє BBC News, відповідну заяву він зробив у Стамбулі на конференції, присвяченій правам жінок.

"Наша релігія (іслам - ред.) визначила призначення жінки - вона має бути матір'ю. Це не можна пояснити феміністкам, оскільки вони відкидають ідею материнства", - зазначив Ердоган.

За його словами, жінок не можна розглядати нарівні з чоловіками, оскільки це суперечить природі. "У них різні статури, їхні образи життя також різні. Вагітна жінка не може працювати на одному рівні з чоловіком", - цитує The Guardian главу держави.

Ердоган вважає, що треба говорити не про рівноправність, а про еквівалентність. "Жінкам не потрібна рівність - їм необхідно, щоб їх поважали нарівні з чоловіками", - підкреслив турецький лідер.

Слова Ердогана нерідко провокують бурхливі дискусії в суспільстві. Так, 16 листопада він заявив, що мусульмани відкрили Америку більш ніж за три століття до Христофора Колумба. Він назвав точну дату, коли, на його переконання, мореплавці-мусульмани прибули до Америки - 1178 рік, і вказав на запис у щоденнику генуезького мореплавця, де згадується "мечеть" на одному з пагорбів на острові Куба. А в березні минулого року Ердогана розкритикували за його ставлення до сіонізму. Тоді він заявив, що сіонізм, антисемітизм, фашизм та ісламофобія є злочинними ідеологіями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram