ГоловнаСвіт

ДТП в Індії: загинули понад 20 дітей

Аварія сталася на залізничному переїзді, не позначеному відповідною дорожньою розміткою

ДТП в Індії: загинули понад 20 дітей
архив
Фото: EPA/UPG

Щонайменше 20 дітей загинули в ДТП у штаті Теленгана на півдні Індії, ще понад десятьох ушпиталили в тяжкому стані.

Про це 24 липня повідомляє The Hindustan Times.

Як повідомляє агентство Рейтер із посиланням на заяву поліції, автобус, що перевозив 32 школярів, о 9:00 четверга зіткнувся з потягом. Аварія сталася на залізничному переїзді, який не був позначений відповідною дорожньою розміткою. При цьому, за словами представника "Індійських залізниць" Аніла Кумара Саксена, автобус не зупинився на переїзді, щоб перевірити, чи вільний шлях.

Удар був такої сили, що до остаточної зупинки локомотив протягнув автобус близько кілометра.

За інформацією The Times of India, в аварії, крім школярів, загинув також водій автобуса.

Жителі села Масайпета, поблизу якого сталася трагедія, неодноразово просили владу встановити в цьому місці шлагбаум. За останній час на цьому переїзді сталося кілька аварій. Батьки загиблих школярів вважають, що винен водій автобуса, який їхав із перевищенням швидкості.

Автомобільні та залізничні аварії є серйозною проблемою для Індії. Зазвичай їх причиною стають погане планування і транспортна інфраструктура, а також слабкий контроль дорожнього руху поліцією на тлі зростання числа легкових і вантажних автомобілів, а також збільшення числа водіїв, які їздять без прав. Згідно з даними за 2010 рік, на індійських дорогах загинули понад 230 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram