ГоловнаСвіт

Ізраїль почав масштабну наземну операцію в секторі Гази

Це перша така операція за останні п'ять років

Ізраїль почав масштабну наземну операцію в секторі Гази

Ізраїльська армія почала наземну операцію в секторі Гази.

Про це з посиланням на агентство Франс Прес з Єрусалиму повідомляє "Радіо Свобода".

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху в четвер доручив військовим почати наземний наступ в секторі Гази, йдеться в повідомленні прес-служби прем'єра. Метою наземної операції будуть терористичні тунелі з Гази до Ізраїлю. Свідки Reuters і жителі Гази повідомили, що вздовж кордону з сектором Гази встановлена важка артилерія.

Востаннє масштабна наземна операція Ізраїлю в Газі проходила в 2008-2009 роках.

Нагадаємо, минулого тижня Ізраїль почав військову операцію "Непохитна скеля" у відповідь на масований обстріл південних районів Ізраїлю, який вівся з території сектору Гази. Загалом було випущено понад триста ракет, поранено десять ізраїльтян. У зоні обстрілу опинилися міста Ашдод і Нетівот. У результаті відповідних обстрілів з боку Ізраїлю втрати палестинців становлять понад 160 осіб.

8 липня уряд Ізраїлю дав дозвіл на додатковий призов резервістів в рамках проведення операції "Непохитна скеля" проти бойовиків ХАМАСу. Це дозволяє військовим викликати із запасу 40 тисяч осіб.

13 липня спецпризначенці військово-морських сил Ізраїлю провели першу наземну операцію в секторі Гази. Під час перестрілки з бойовиками угрупування ХАМАС поранення отримали четверо ізраїльських військових.

Ескалація конфлікту між ізраїльтянами і палестинцями почалася з викрадення і вбивства трьох єврейських підлітків - учнів релігійної школи поблизу Хеврона. У відповідь невідомі розправилися з палестинським підлітком. Рух ХАМАС звинуватив в цьому ізраїльських військових і пообіцяв помститися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram