ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Держдума зобов'язала інтернет-компанії зберігати персональні дані росіян тільки в РФ

На думку експертів, іноземні компанії зможуть уникнути виконання цього закону

Держдума зобов'язала інтернет-компанії зберігати персональні дані росіян тільки в РФ
Фото: http://www.ntv.ru

Держдума ухвалила в другому і третьому (остаточному) читаннях законопроект, що зобов'язує операторів персональних даних зберігати дані російських громадян лише на території Росії.

Про це повідомляється на сайті Держдуми.

У першому читанні законопроект ухвалили 1 липня.

Проект передбачає внесення поправок до законів "Про персональні дані" і "Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації". Так, закон "Про персональні дані" пропонується доповнити статтею: "Під час збору персональних даних, у тому числі за допомогою інформаційно-телекомунікаційної мережі Інтернет, оператор зобов'язаний забезпечити запис, систематизацію, накопичення, зберігання, уточнення, витяг персональних даних громадян Російської Федерації, в базах даних, розташованих на території Російської Федерації".

Ухвалений законопроект надає Роскомнагляду повноваження вимагати від операторів зв'язку обмеження доступу до інтернет-ресурсів, які не гарантують зберігання персональних даних усередині країни.

Як зазначає "Лента.ру", єдиним способом домогтися виконання цього закону щодо іноземних інтернет-компаній, таких як Google або Facebook, є блокування доступу до їхніх сервісів на території РФ. Іншого способу змусити їх виконати закон просто немає, оскільки ці компанії знаходяться поза російською юрисдикцією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram