ГоловнаСвіт

Захід підозрює спецслужби РФ в організації кібератак на енергетичні компанії

Шкідливі програми потрапили на комп'ютери підприємців в Іспанії, Франції, Італії, Німеччини та Польщі

Захід підозрює спецслужби РФ в організації кібератак на енергетичні компанії
архив
Фото: static2.gooddays.ru

Група хакерів з 2013 року до теперішнього часу проводила атаки на фірми з енергетичної галузі в Америці і Європі, в тому числі в Польщі.

Про це 2 липня повідомляє Польске радіо з посиланням на Gazeta Wyborcza і компанію Symantec, яка є одним з найбільших постачальників систем інформаційної безпеки в світі.

Згідно з повідомленням, шкідливі програми потрапили на комп'ютери підприємців в Іспанії, Франції, Італії, Німеччини та Польщі. Метою атаки були виробники енергії, оператори газопроводів і виробники техніки для енергетики.

Завдяки комп'ютерним вірусам хакери могли вести шпигунську діяльність. Вони також мали можливість саботажу, наприклад, відключення електростанцій, якою, щоправда, не скористалися, йдеться в повідомленні.

За версією компанії Symantec, атаки були проведені з території країн Східної Європи. Однак видання Financial Times пише, що за цим стоять російські спецслужби. На думку колишнього співробітника англійської розвідки Стюарта Поль-Роба, про цю діяльність знав уряд Росії.

У повідомленні констатується, що в таких випадках дуже важко розмотати клубок і дійти до справжніх авторів атак, а тому кібершпигунам зазвичай вдається уникнути покарання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram