ГоловнаСвіт

МЗС РФ заявило про застосування українською армією хімречовин під час обстрілу Слов'янська

Москва вже не раз була помічена в спотворенні фактів про ситуацію на сході України

МЗС РФ заявило про застосування українською армією хімречовин під час обстрілу Слов'янська
Фото: www.facebook.com/midvicsuk

МЗС РФ заявило про застосування українськими Збройними силами хімічних речовин під час обстрілу заводу в Слов'янську.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС Росії від 2 липня.

З повідомлення випливає, що 30 червня в результаті артобстрілу Слов'янська Донецької області загинула одна людина, ще троє отримали поранення.

"Українські силовики піддали бомбардуванню снарядами з невідомою хімічною речовиною територію Арматурно-ізоляторного заводу. Одна людина отримала хімічне отруєння і у важкому стані доставлена до лікарні. У потерпілого спостерігається ураження слизових оболонок гортані і носа. За деякими даними, судячи за симптомами, це отруєння хлором", - сказано в повідомленні.

Водночас російське відомство стверджує, що за останню добу в лікарні Слов'янська надійшли три людини з ознаками хімічного отруєння.

Також сказано, що 1 липня в результаті атаки українських силовиків на Краматорськ Донецької області загинуло семеро мирних жителів.

"Знову рішуче вимагаємо від української влади, якщо вона ще в стані тверезо оцінювати наслідки проведеної нею злочинної політики, відмовитися від обстрілів мирних міст і сіл своєї держави, повернутися до реального припинення вогню, щоб зберегти життя людей", - наголошується в повідомленні.

На закінчення сказано, що вирішення політичних проблем України шляхом фізичного знищення громадян своєї країни навряд чи відповідає нормам цивілізованого європейського суспільства, "на що сьогодні претендують в Києві".

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ України звинуватило президента РФ Володимира Путіна в спотворенні фактів про ситуацію на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram