ГоловнаСвіт

МЗС РФ звинуватило Київ у небажанні деескалувати конфлікт

Так у Москві відреагували на загибель російського журналіста

МЗС РФ звинуватило Київ у небажанні деескалувати конфлікт

МЗС РФ звинуватило Київ у небажанні деескалувати конфлікт і зажадало від влади України розслідувати обставини загибелі оператора російського "Первого канала" Анатолія Кляна на сході України.

Про це 30 червня повідомляє РИА Новости.

"Ми сумуємо і висловлюємо співчуття його рідним і близьким. Загибель російського журналіста знову переконливо показала, що силові структури України явно не бажають деескалації збройного конфлікту на сході України, блокують і без того крихке перемир'я", - свідчить повідомлення російського зовнішньополітичного відомства.

"Вимагаємо від української влади провести об'єктивне розслідування трагедії і строго покарати винних", - йдеться в заяві МЗС РФ, поширеній у понеділок.

Оператор "Первого канала" Анатолій Клян загинув у ніч на понеділок у Донецьку. Повідомляють, що журналіста нібито вбили під час обстрілу з боку українських силовиків біля однієї з військових частин, куди знімальна група приїхала знімати репортаж. При цьому, за даними користувачів Twitter, проілюстрованими фотографією, за кермом автобуса з російськими журналістами був чоловік у камуфляжі з розпізнавальними знаками угруповання "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram