ГоловнаСвіт

США: необґрунтовані звинувачення РФ стосовно Києва посилюють кризу в Україні

Посол США в ООН звинуватила Росію у спотворенні інформації щодо ситуації в Україні

США: необґрунтовані звинувачення РФ стосовно Києва посилюють кризу в Україні
Саманта Пауэр
Фото: EPA/UPG

Посол США в ООН Саманта Пауер вважає, що необґрунтовані звинувачення Росії щодо дій української влади посилюють кризу на сході України.

Про це вона сказала під час чергового розгляду ситуації в Україні на засіданні Радбезу ООН.

За її словами, Росія спотворює інформацію щодо ситуації в Україні.Пауер нагадала, що 17 червня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров звинуватив українську владу у проведенні етнічних чисток, а перед цим у Держдумі звучали звинувачення на адресу України в проведенні масового геноциду.

"Мій уряд і Рада безпеки ООН дуже серйозно ставляться до будь-яких звинувачень у геноциді та етнічних чистках, але необґрунтовані звинувачення тільки радикалізують російських сепаратистів, посилюють кризу та підривають довіру до повідомлень з Росії", - зазначила Пауер.

Також вона висловила стурбованість порушенням прав кримських татар, зокрема - з приводу переслідувань з боку російської влади за те, що вони говорять у громадських місцях рідною мовою, а також з приводу вимог про відмову від українського громадянства.Вона також зазначила, що Росія продовжує підтримувати сепаратистів на сході України.

Тим часом, ВО "Свобода" виступає за звернення до Міжнародного кримінального суду (Гаазький трибунал) з метою розслідувати факти етнічних чисток стосовно українців з боку проросійських активістів у східних регіонах України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram