ГоловнаСвіт

Екіпаж затонулого в Південній Кореї порома: нам наказали покинути потопаюче судно

Після аварії члени екіпажу сказали дітям залишатися в каютах

Екіпаж затонулого в Південній Кореї порома: нам наказали покинути потопаюче судно
Экипаж южнокорейского парома "Севол"
Фото: EPA/UPG

Один із членів екіпажу південнокорейського порома "Севол", який зазнав аварії і затонув минулого тижня, у четвер, 24 квітня, заявила, що їй і її колегам "було наказано" покинути потопаючий корабель. Про це повідомляє агентство Рейтер.

Член екіпажу, ідентифікувати яку не вдалося через хірургічну маску на обличчі, повідомила про це журналістів дорогою з суду в місце тимчасового затримання.

П'ятипалубний паром "Севол", який здійснює регулярний рейс з порту Інчхон до острова Чечжу, затонув біля узбережжя Південної Кореї вранці 16 квітня. На борту судна знаходилося 476 осіб, 339 з них - школярі та їх супроводжуючі, що прямували на екскурсію на цей острів Чечжу. Коли корабель почав йти на дно, члени екіпажу сказали дітям залишатися в їх каютах.

Врятуватися вдалося 174 пасажирам судна, понад 150 осіб були офіційно визнані загиблими, інші вважаються зниклими безвісти. Тим часом, пошуково-рятувальна операція триває, проте шанси на порятунок кого-небудь із зниклих безвісти мізерно малі.

Зараз 68-річний капітан Лі Чжун Сік і ще три члени екіпажу перебувають під слідством за звинуваченням у тому, що в порушення статуту покинули потопаюче судно одними з перших. При цьому капітан видав себе за пасажира.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram