ГоловнаСвіт

Придністров'я попросило Росію про визнання

Прохання республіки визнати її незалежність скерують в ОБСЄ і ООН

Придністров'я попросило Росію про визнання

Невизнана республіка Придністров'я звернулася до Росії з проханням визнати її незалежною державою, повідомляє агентство "Тирас".

Відповідне звернення ухвалено 16 квітня на засіданні парламенту Придністров'я. Воно містить посилання на результати референдуму про незалежність, який проводили в республіці.

"Проголосувавши за незалежність ПМР (Придністровської Молдовської Республіки) і подальше вільне приєднання Придністров'я до РФ, придністровський народ реалізував невід'ємне право вільно і без втручання ззовні визначати свій політичний статус, здійснювати економічний, соціальний і культурний розвиток", - свідчить звернення, адресоване президенту РФ Володимирові Путіну, а також Держдумі та Раді Федерації.

За даними "Новостей Приднестровья", звернення також скерують до ОБСЄ і в ООН.

Нагадаємо, в березні Верховна рада Придністров'я попросила Держдуму розробити закон, який дозволив би прийняти невизнану республіку до складу РФ. Прохання надійшло після подій у Криму, який незабаром після проведеного там референдуму був анексований Росією.

Придністровська Молдовська Республіка проголосила свою незалежність у 1990 році. При цьому жодна країна - член ООН не визнала ПМР суверенною державою. Влада республіки неодноразово просила Москву включити її до складу Росії. Наприклад, 2006 року в республіці пройшов референдум, на якому 97,2% місцевих жителів проголосували за приєднання до Росії, проте голосування було визнане легітимним лише Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram