ГоловнаСвіт

МЗС РФ вимагає від України відмовитися від використання армії

Москва має намір домагатися від Києва "шанобливого ставлення" до вимог мешканців Південного Сходу України

МЗС РФ вимагає від України відмовитися від використання армії
Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у середу, 16 квітня, заявив, що Москва буде вимагати від Києва шанобливого ставлення до вимог мешканців південно-східних регіонів України.

Як повідомляє

ИТАР-ТАСС, після переговорів із в'єтнамським колегою Фам Бінь Мінем у Ханої Лавров зазначив, що застосування армії заборонено українським законодавством.

За словами Лаврова, Москва буде вимагати, щоб українська влада "негайно розпочала переговорний процес, щоб розрядити ситуацію", а не намагалися "нагнітати її за рахунок використання силових відомств і, тим більше, армії, що прямо заборонено українським законодавством".

"Президент Путін в останні дні провів ґрунтовні телефонні розмови з кількома зарубіжними керівниками, включно з президентом США, канцлером ФРН, і конкретно пояснював неприйнятність спроб тих, хто захопив антиконституційно владу в Києві, застосовувати силу проти протестувальників", - сказав міністр.

Лавров також зазначив, що сподівається на те, що "теперішні зусилля, в тому числі російського керівництва, матимуть ефект і будь-яке застосування сили до протестувальників буде припинено", повідомляє "Интерфакс".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram