ГоловнаСвіт

У Каліфорнії студентська вечірка обернулася арештом 100 людей

Учасникам заходу можуть пред'явити ряд звинувачень

У Каліфорнії студентська вечірка обернулася арештом 100 людей
архив
Фото: EPA/UPG

Студентська вечірка у штаті Каліфорнія, США, закінчилася безладами та сутичками з поліцією.

Як повідомляє агентство Рейтер, були заарештовані понад 100 осіб, ще 44 постраждали.

Заворушення почалися під час проведення щорічної вуличної вечірки "Дельтопія", в якій щороку беруть участь близько 15 тисяч осіб. Вечірка проходила в містечку Ісла Віста, розташованому приблизно в 16 кілометрах на південь від Санта-Барбари.

У розпал вечірки один з її учасників вдарив поліцейського по голові рюкзаком, наповненим пляшками з алкоголем (згодом офіцер був госпіталізований з серйозними травмами голови). Після цього інші учасники вечірки почали кидати у співробітників правоохоронних органів каміння та петарди, було пошкоджено декілька поліцейських автомобілів. Зрештою правоохоронці змушені були використати сльозогінний газ та пожежні машини з мильною піною для розгону розлюченого натовпу.

Постраждалі під час заворушень, включаючи п'ятьох співробітників поліції, були госпіталізовані. Зараз багато з них вже покинули медзаклад.

Учасників студентського заходу, крім нападу на поліцейських, звинувачують в організації кількох пожеж та знищенні дорожніх знаків. Скільком із заарештованих будуть пред'явлені звинувачення, поки не повідомляється.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram