ГоловнаСвіт

Путіна висунули на Нобелівську премію миру

Серед претендентів на премію також Папа Франциск і Едвард Сноуден

Путіна висунули на Нобелівську премію миру
Владимир Путин
Фото: EPA/UPG

Президента РФ Володимира Путіна висунули на Нобелівську премію миру 2014 року, повідомляє Рейтер з посиланням на директора Норвезького Нобелівського інституту Гейра Лундестада.

За словами Лундестада, в 2014 році на премію миру висунуто рекордну кількість кандидатів - 278, серед яких 47 організацій. Конфлікт в Україні також внесено у порядок денний.

Члени Комітету, які у вівторок провели перше цього року засідання, додали до цього списку свої власні пропозиції з акцентом на нещодавні події в Україні.

"Частково мета нашої першої зустрічі полягає в тому, щоб взяти до уваги останні події, і члени комітету спробують вгадати, як вони можуть розвиватися в політичних "гарячих точках", - зазначив Лундестад.

Серед інших, нобелівський комітет обговорить антиурядові протести в Венесуелі і Таїланді. Окрім Путіна претендентами на премію стали Папа римський Франциск, Едвард Сноуден та інші.

Нагадаємо, у вівторок, 4 березня, Володимир Путін провів прес-конференцію, на якій розповів про легітимність екс-президента Віктора Януковича, свою байдужість до Юлії Тимошенко, а також про те, що в Криму немає російських військ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram