ГоловнаСвіт

Президент Франції попередив про можливе загострення ситуації в Україні

Олланд розмовляв про Україну з польським прем'єром

Президент Франції попередив про можливе загострення ситуації в Україні
Фото: EPA/UPG

Президент Франції Франсуа Олланд попередив про можливе загострення ситуації в Україні й закликав до "відновлення діалогу".

Про це він заявив у четвер на прес-конференції після зустрічі з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском, повідомляє ІТАР-ТАСС.

"У найближчі години або дні протистояння і насильство в Україні може відновитися, і ми повинні робити все для відновлення діалогу та зниження напруженості", - сказав він і додав, що "в найближчій перспективі всі країни ЄС повинні одностайно підтримати відновлення переговорів між опозицією і владою та виступити посередниками в цьому процесі".

Безпосередньо під час прес-конференції було порушено питання про подальшу долю України. Обидва політики заявили, що "двері в ЄС для України завжди відкриті", при цьому Олланд підкреслив, що "ніхто не збирається платити Україні для того, щоб вона погодилася підписати Угоду про асоціацію."

"Україна сама має прийняти це рішення. Євросоюз уже зробив усе, що від нього залежало", - заявив президент у відповідь на питання про те, які кроки робить ЄС назустріч Україні в цьому питанні. "Коли Україна вирішить підписати документ, тоді можна буде говорити про додаткові ініціативи, однак ми не маємо наміру нічого продавати", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram