ГоловнаСвіт

Під час штурму міністерства прав людини в Багдаді загинули 24 людини

У вчиненні теракту підозрюють сунітів

Під час штурму міністерства прав людини в Багдаді загинули 24 людини
f[bd
Фото: EPA/UPG

Щонайменше 24 людини було вбито і 50 постраждали під час штурму міністерства прав людини Іраку, що розташоване на північному сході Багдада, повідомляє 30 січня агентство Рейтер.

Група з шести терористів-смертників, увірвавшись в будівлю міністерства, підірвала себе без пред'явлення жодних вимог.

Наразі жодне угруповання не взяло на себе відповідальність за теракт, проте відомо, що за нападами за участю смертників зазвичай стоять угруповання, пов'язані з "Аль-Каїдою". Так, державні будівлі часто стають мішенями сунітського угрупування "Ісламська держава Іраку і Леванту" (ІДІЛ) і її союзників, які роблять усе можливе, щоб дестабілізувати шиїтський уряд країни.

Джерело Рейтер в місцевих силах безпеки повідомило, що четверо смертників активували свої жилети з вибухівкою ще під час штурму, п'ятого застрелили працівники правоохоронних органів, а шостий помер невдовзі після того, як його підстрелили.

Крім міністерства, яке піддалося нападу терористів, в цьому районі Багдада розташовані ще кілька урядових будівель, включаючи міністерство транспорту.

Ситуація в Іраку значно загострилася на початку 2014 року через повстання сунітів на заході країни. Центрами повстання стали найбільші міста провінції Анбар, яка межує з Сирією: Фаллуджа та Рамаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram