Перший в Італії музей морозива відкрито при заводі Carpigiani в Анцолі-делл'Емілії.
Велика експозиція розташована на площі 450 кв.м і розповідає про історію одного з найвідоміших італійських продуктів. Наприклад, про те, як найближчий радник королеви Катерини Медичі алхімік Козімо Руджієро винайшов морозиво, яке вона представила французькому двору. Або про те, як любили заморожені солодкі напої люди в доісторичну епоху, 14 тисяч років тому.
Експонати розповідають і про зростання популярності продукту в ХІХ і ХХ століттях, коли з'явилися перші компанії з промислового виробництва цього десерту. 1903 р. Вітторіо Маркьонні запатентував виробництво вафельного ріжка для морозива, і відтоді морозиво в ріжку прославилося на весь світ.