ГоловнаСвіт

Лівія відправила до Сирії судно зі зброєю

Вантаж містить РПГ і ракети "земля-повітря".

Лівія відправила до Сирії судно зі зброєю

У турецькому порту Іскендерун пришвартувалося лівійське судно "Інтісаар" із партією зброї для сирійських повстанців.

Про це пише The Times із посиланням на джерела.

Джерела повідомляють, що Лівія відправила в Сирію більш ніж 400 тонн зброї, в тому числі ракети "земля-повітря" і РПГ, а також гуманітарну допомогу та медикаменти.

"Ці речі можуть змінити хід подій, якщо їх правильно використовувати", - заявив представник Сирійської вільної армії Абу Мухаммед, додавши, що це найбільша партія за весь час антиурядового повстання в Сирії.

Між тим, судном управляє лівієць із Бенгазі Омар Мусаеб, який виступає на захист сирійських повстанців. За словами Мусаеба, корабель скоро продовжить свій шлях, однак за ті декілька тижнів, що судно перебувало в порту, різні угруповання робили спроби заволодіти вантажем. У підсумку в Сирію буде доставлено приблизно 80% початкового вантажу.

"Наше судно перевозить терміновий вантаж, необхідний сирійському народові для того, щоб досягти успіху у своїй революції", - сказав капітан у відповідь на запитання журналістів видання про те, що саме є на борту судна.

Нагадаємо, після повалення Муаммара Каддафі в Лівії безслідно зникла величезна кількість зброї, в тому числі близько п'яти тисяч ракет "земля-повітря".

Конфлікт між повстанцями й урядовими військами почався в Сирії в березні 2011 року. За даними правозахисників, відтоді число жертв перевищило 25 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram