ГоловнаСвіт

Чорногорія вступить до Євросоюзу відразу після Хорватії

Країна здобула незалежність 2006 року.

Чорногорія вступить до Євросоюзу відразу після Хорватії
Фото: flickr.com

Голова Європейської ради Херман ван Ромпей заявив після зустрічі з чорногорським президентом Філіпом Вуяновичем, що Чорногорія стане наступною після Хорватії країною, яка вступить в Європейський союз.

Як повідомила в понеділок прес-служба глави республіки, переговори ван Ромпея і Вуяновича відбулися в рамках щорічної міжрелігійної зустрічі, яка відбувається в столиці Боснії і Герцеговини Сараєво з 9 по 11 вересня за участю чотирьох тисяч представників різних конфесій, а також відомих європейських політичних діячів.

Глава Євроради підкреслив, що "швидке отримання кандидатського статусу і початок переговорів про членство в ЄС є доказом того, що Євросоюз відкритий для Чорногорії і готовий оцінити індивідуальні досягнення кожної країни у виконанні необхідних стандартів".

Він також висловив переконання, що після того, як Хорватія вступить до Євросоюзу 2013 року, Чорногорія стане наступною державою-членом ЄС.

Інтеграція в Євросоюз - один з головних зовнішньополітичних пріоритетів Чорногорії. Цього літа лідери 27 країн ЄС схвалили початок переговорів з Подгорицею про членство в ЄС. Чорногорія з населенням 626 тисяч осіб є найменшою з республік колишньої Югославії. Країна здобула незалежність 2006 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram