ГоловнаСвіт

50 осіб загинуло внаслідок землетрусу в Китаї

Катастрофа заподіяла шкоду не менше ніж 20 тисячам будівель.

50 осіб загинуло внаслідок землетрусу в Китаї
Фото: ukranews.com

Унаслідок землетрусу в гірському районі на півдні Китаю загинуло не менш ніж 50 осіб, понад 150 постраждали. Більш ніж 100 тисяч було евакуйовано. Катастрофа заподіяла шкоду не менш ніж 20 тисячам будівель.

Землетрус магнітудою 5,7 бала стався на кордоні між провінціями Юньнань і Гуйчжоу об 11:19 ранку за місцевим часом (07:19 за Києвом). За даними китайських сейсмологів, епіцентр землетрусу знаходився на глибині 14 кілометрів. Геологічна служба США оцінила глибину в 9,8 кілометра.

Із моменту першого землетрусу сейсмологи зареєстрували понад 60 поштовхів і афтершоків. За даними місцевих досліджень, за основним землетрусом послідували ще 16 поштовхів.

Повідомляють, що на місці працюють рятувальники, влада відправила в постраждалі райони тисячі наметів, ковдр і курток. Землетрус призвів до обвалів і зсувів, перекрили дороги, тому рятувальники не можуть дістатися до багатьох зруйнованих сіл. Також порушено телефонний зв'язок.

У травні 2008 року в сусідній провінції Сичуань стався землетрус магнітудою 8 балів, жертвами якого стали десятки тисяч осіб. Загальні збитки стихійного лиха оцінили в 153 мільярди доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram