ГоловнаСвіт
Спецтема
Выборы президента США

"Привабливість" Ромні зросла після з'їзду партії

Експерти вважають, що на імідж кандидата сприятливо вплинули виступи його родичів, друзів і прихильників.

"Привабливість" Ромні зросла після з'їзду партії

Рейтинг "привабливості" Мітта Ромні зріс після з'їзду Республіканської партії, на якому його офіційно висунули в президенти США.

Згідно з опитуванням, результати якого були опубліковані в п'ятницю, 31% зареєстрованих виборців визнає Ромні кандидатом, який їм симпатизує. У понеділок, 27 серпня, "привабливим" республіканця вважали лише 26% голосуючих.

Експерти вважають, що на імідж Ромні сприятливо вплинули виступи його родичів, друзів і прихильників, багато з яких під час республіканського з'їзду спробували представити політика в більш неформальному світлі. Справа в тому, що Ромні нерідко звинувачують у манірності і відірваності від життя простих американців.

На республіканському з'їзді на підтримку Ромні виступили, зокрема, колишній держсекретар США Кондолізза Райс, сенатор від Арізони Джон Маккейн і голлівудський актор і режисер Клінт Іствуд. Виступ Іствуда виявився одним з найбільш пам'ятних і він швидко став хітом на YouTube. Іствуд висловив розчарування політикою демократа і докорив йому невиконанням обіцянок, які він дав під час виборчої кампанії, а також рішенням продовжити війну в Афганістані.

Незважаючи на поліпшення іміджу Ромні, його суперник, демократ Барак Обама, серйозно випереджає республіканця в рейтингу "привабливості" - "привабливим" Обаму вважають 48% учасників опитування. В цілому за Обаму проголосували б на 2% більше виборців, ніж за Ромні. В опитуванні взяли участь 1632 зареєстровані виборці. Голосування проводилося он-лайн.

Ромні дав формальну згоду на висування в президенти США на з'їзді Республіканської партії в Тампі, Флорида, 31 серпня. Вибори президента США відбудуться 6 листопада 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram