ГоловнаСвіт

Сирія: стали відомими втрати армії в громадянській війні

Головлікар військового шпиталю "Тищрін" розповів про причини смерті військовослужбовців.

Сирія: стали відомими втрати армії в громадянській війні
Фото: www.arms-expo.ru

Головний лікар дамаського центрального військового шпиталю "Тищрін" заявив, що від початку антиурядового повстання в Сирії армія втратила не менш ніж 8 тисяч осіб, повідомляє AFP.

Лікар, який одночасно є генералом сирійської армії, побажав залишитися анонімом.

"Щодня до нас надходять 15-20 тіл убитих військовослужбовців і співробітників служб безпеки. При цьому від початку року цей потік суттєво зріс", - зазначив головлікар.

За його словами, тільки 29 серпня у шпитальний морг привезли 47 тіл. Окрім того, наприкінці липня, коли в Дамаску точилися запеклі бої, це число три дні поспіль перевищувало 100 осіб. Він також розповів, що приблизно 70% усіх убитих військовослужбовців доправляють саме в "Тищрін". Решту 30% убитих відправляють у невеликі лікарні та шпиталі по всій Сирії.

Шпиталь також надав статистику причин смерті військовослужбовців. 60% випадків становлять кульові поранення, 35% - травми, отримані внаслідок вибухів, 5% - зарізані або обезголовлені люди.

На запитання про кількість поранених, головлікар відповів, що воно "трохи вище" від числа вбитих, але не назвав точних цифр.

Нагадаємо, що, за оцінками сирійських правозахисників, під час конфлікту вже вбито близько 6,5 тисяч військовослужбовців. Загалом, за їхніми даними, жертвами конфлікту в Сирії стали більш ніж 25 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram