ГоловнаСвіт

Індонезія придбає у США ракети Maverick

Новими боєприпасами планується оснастити винищувачі F-16 Fighting Falcon.

Індонезія придбає у США ракети Maverick
AGM-65 Maverick
Фото: Lenta.ru

Міністерство оборони Індонезії розмістило в США замовлення на поставку ракет AGM-65K2 Maverick класу "повітря-поверхня". Новими ракетами планується оснастити винищувачі F-16 Fighting Falcon. Управління військового співробітництва (DSCA) Пентагона вже повідомило Конгрес США про потенційну угоду, сума якої оцінюється в 25 мільйонів доларів.

Індонезія замовила у США 18 ракет Maverick, 36 навчальних ракет TGM-65K2 для відпрацювання ударів по наземних цілях, три навчальні ракети TGM-65D для навчання наземного персоналу, а також запчастини та устаткування для ремонту ракет. Крім того, у випадку якщо операція буде схвалена, США передадуть Індонезії технічну документацію, а також надаватимуть послуги з підготовки персоналу.

Зараз на озброєнні Індонезії стоять десять винищувачів F-16A/B. Міністерство оборони Індонезії також повинно отримати від США 24 винищувачі F-16 Block 25, модернізовані до версії Block 30, і ще шість таких літаків на запчастини. За умовами угоди, підписаної в листопаді 2011 року, винищувачі будуть поставлені безкоштовно, а за їх модернізацію Індонезія заплатить 750 мільйонів доларів.

У середині серпня поточного року повідомляли що США запропонували Індонезії другу партію винищувачів F-16, які також будуть поставлені безкоштовно без урахування витрат на модернізацію літаків. Зараз сторони ведуть переговори про кількість і умови поставки F-16.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram