ГоловнаСвіт

Великобританія модернізує королівський флот

Уряд сподівається забезпечити роботою тисячі кораблебудівників.

Великобританія модернізує королівський флот
Фото: EPA/UPG

Міністерство оборони Великобританії оприлюднило деталі конструкції нового бойового корабля королівського флоту, який називається "глобальний бойовий корабель, тип 26" і за прийнятою класифікацією належить до класу фрегатів.

Довжина бойового корабля становить 148 метрів, а водотоннажність - 5 тисяч 400 тонн. У конструкції фрегата використано елементи технології зменшення його видимості для радарів. Орім того, багатоцільовий корабель буде оснащений крилатими ракетами, а також артилерією середнього калібру. Також у кораблі передбачено вертолітний ангар, в якому розміститься вертоліт класу Merlin або Wildcat, окремо відведено місце для безпілотних розвідувальних апаратів та іншого спецобладнання.

Міністерство заявило, що новий корабель стане важливим етапом у програмі модернізації флоту і дозволить забезпечити роботою тисячі кораблебудівників по всій країні.

Нагадаємо, в листопаді 2011 року міноборони Великобританії оголосило про плани утилізації атомних підводних човнів, які зараз на довгостроковому зберіганні на плаву і з кожним роком займають усе більше місця і вимагають усе більше фінансових вкладень. Зараз міністерство намагається визначити оптимальну стратегію утилізації підводних човнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram