ГоловнаСвіт

Єгипет: на Синайському півострові заарештовано "шістьох терористів"

Унаслідок наступу армії вбито більш ніж 20 бойовиків.

 Єгипет: на Синайському півострові заарештовано "шістьох терористів"
Архивное фото. Солдаты египетской армии
Фото: EPA/UPG

Збройні сили заарештували шістьох "терористів" у регіоні Синай (Єгипет) після нападу на поліцейську дільницю, коли  загинули 16 єгипетських прикордонників.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на державне телебачення.

Нагадаємо, 8 серпня

армія Єгипту завдала серію повітряних ударів по Синайському півострову неподалік від кордону з Ізраїлем. Унаслідок атаки було вбито більш ніж 20 імовірних бойовиків-ісламістів. Удари по позиціях бойовиків у місті Шейх-Зайєд відбулися після нападу на контрольно-пропускний пункт, унаслідок якого 5 серпня було вбито 16 єгипетських прикордонників. Влада Єгипту вважає, що до цього злочину причетні палестинські бойовики.

У четвер Єгипет скерував на Синайський півострів

додаткові війська, щоб усунути бойовиків у прикордонному з Ізраїлем регіоні. Військові командири заявили, що під час наступу було вбито принаймні 20 осіб, яких вони вважають терористами.

Безпека в ізольованому регіоні погіршала після повалення президента Хосні Мубарака в лютому 2011 року. Групи войовничих ісламістів, розкиданих по всій півночі Синайського півострова, нападають на поліцейські дільниці і вже шість разів пошкоджували газопровід Синай-Ізраїль-Йорданія. У Шейх-Зайєді і деяких інших містах на півночі Синаю вже кілька місяців немає поліції. Армія, до якої місцеве населення ставиться прихильніше, ніж до поліції, щосили намагається забезпечувати безпеку в регіоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram