ГоловнаСвіт

Нігерія виплатить субсидії на імпорт нафтопродуктів

Уряд країни вважає, що імпортери також винні йому гроші.

Нігерія виплатить субсидії на імпорт нафтопродуктів
Фото: EPA/UPG

Міністерство фінансів Нігерії заявило, що виплатить субсидії імпортерам нафтопродуктів і закликало їх не протестувати через прострочені платежі, щоб не порушувати поставки палива.

Про це повідомляє Reuters 27 липня.

Нагадаємо, на початку січня 2012 року влада Нігерії, одного з найбільших виробників нафти-сирцю, скасувала субсидії для імпортерів нафти.

Раніше цього тижня імпортери пригрозили акцією протесту через неоплачені субсидії, що могло привести до нестачі палива в найбільш населеній країні в Африці.

"Міністр фінансів Нгозі Оконджо-Івеала дала Агентству з управління боргом вказівку заплатити імпортерам", - йдеться в заяві Міністерства фінансів, яке в червні виплатило 17 млрд найр ($105,79 млн) субсидій.

У середу Державна нафтова компанія Нігерії заявила, що уряд винен компанії $7 мільярдів. Інші імпортери палива також скаржилися на борги уряду.

Проте раніше Міністерство фінансів заявило, що, незважаючи на виплату субсидій деяким компаніям, розслідує випадки шахрайства серед імпортерів нафтопродуктів. А Нігерійський президентський комітет у вівторок заявив, що імпортери заборгували уряду Нігерії 382 млрд найр в результаті шахрайських субсидій, зібраних минулого року.

"Очевидно, що деякі імпортери також винні уряду значні суми грошей, і що уряд очікує, що вони будуть оплачені", - йдеться в заяві Мінфіну.

Нігерія, яка значиться у верхніх рядках серед світових держав з виробництва нафти-сирцю, в питанні переробленого палива спирається переважно на імпорт через високу корумпованість нафтовидобувного сектору, некомпетентний менеджмент, а також часті напади повстанців на об'єкти нафтовидобутку і нафтопереробки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram