ГоловнаСвіт

Червоний Хрест евакуював частину співробітників із Сирії

Гуманітарних працівників скеровано в Бейрут.

Червоний Хрест евакуював частину співробітників із Сирії
архивное фото
Фото: barev.net

Прес-секретар Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Хішам Хасан заявив про евакуацію деяких іноземних гуманітарних працівників із Сирії у зв'язку з ескалацією насильства в країні.

Про це повідомляє Reuters 27 липня.

Хасан зазначив, що працівників гуманітарних організацій тимчасово скеровано в Бейрут.

"Нестабільна ситуації в низці районів країни призвела до того, що МКЧХ тимчасово переміщає декотрих своїх співробітників за межі Сирії", - заявив Хасан, додавши, що "основна група іноземців і громадян далі працюватиме в Дамаску".

Представник МКЧХ також сказав, що сирійський Арабський Червоний Півмісяць припинив деякі зі своїх гуманітарних операцій в місті Алеппо, переважно розміщення машин швидкої допомоги і роботу добровольців, які надають першу допомогу постраждалим.

Нагадаємо, 15 липня МКЧХ назвав конфлікт у Сирії громадянською війною. МКЧХ відповідає за дотримання Женевської конвенції 1949 року і тому має право присвоювати конфлікту статус війни. Під час сутичок у Сирії МКЧХ залишався єдиною міжнародною організацією, співробітники котрої доправляли в країну їжу та ліки.

Антиурядове повстання в Сирії почалося в березні 2011 року. За даними правозахисних організацій, жертвами конфлікту стали понад 17 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram