ГоловнаСвіт

Хакери опублікували тисячі паролів з Yahoo!

Улітку 2012 року відразу кілька великих інтернет-сервісів допустили витік даних.

Хакери опублікували тисячі паролів з Yahoo!
Yahoo! Voice
Фото: Lenta.ru

Хакери з угруповання D33Ds Company опублікували більш ніж 453 тисячі паролів та імен акаунтів користувачів, узятих, за їхніми словами, з одного із сервісів корпорації Yahoo!.

Хакери пояснили, що змогли отримати доступ до бази даних одного з піддоменів Yahoo! за допомогою SQL-ін'єкції (ураження, що дозволяє через пошукові й інші поля на сайті передати команду серверу баз даних). Дані користувачів сервісу опублікували в незашифрованому вигляді.

D33Ds Company прикріпили до опублікованої інформації текст із проханням до представників Yahoo! серйозніше поставитися до безпеки свого сервісу. При цьому назву вразливого ресурсу хакери не розкрили, щоб він не зазнав іще більшої шкоди.

Отримати коментар від Yahoo! виданню не вдалося. Тим часом на сайті TrustedSec стверджують, що вкрадені паролі належать сервісу Yahoo! Voice, аналогу Skype. Ресурс також наводить посилання на опубліковані хакерами дані, проте на момент написання замітки його зміст був недоступний.

Улітку 2012 року відразу кілька великих інтернет-сервісів допустили витік паролів. 6 червня витік підтвердили в професійній соціальній мережі LinkedIn, трохи пізніше - інтернет-радіо Last.Fm, а в липні хакери вкрали 420 тисяч зашифрованих паролів у сервісу запитань і відповідей Formspring.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram