ГоловнаСвіт
Спецтема
Евро 2012

Під час Євро в польських судах побували 228 уболівальників

МВС задоволене роботою, виконаною на чемпіонаті.

Під час Євро в польських судах побували 228 уболівальників
Фото: EPA/UPG

Польські суди під час Євро-2012 розглянули 166 справ про злочини, пов'язані з турніром, до яких були причетні 228 людей.

При цьому, як повідомляє Інформаційний центр "Україна-2012", 104 справи завершилися обвинувальними вироками.

Переважно справи стосувалися громадян Польщі (192 особи), але були й іноземці: росіяни (17), хорвати (6), ірландці (5), румуни (4), по одному громадянину Іспанії, Великобританії та Люксембургу. Із росіянами, 10 із котрих покарано на незначні терміни ув'язнення і штрафи, справа набула політичного забарвлення, напевно, ще деякий час вона перебуватиме в порядку денному польсько-російських відносин.

Підсумовуючи проведення Євро-2012 з погляду безпеки, міністр внутрішніх справ Польщі Яцек Ціхоцький наголосив, що підпорядковані йому служби "склали іспит успішно". Особливо непросто працювати було в день матчу Польща-Росія - 12 червня, коли тисячі поліцейських гамували сутички між хуліганами біля Національного стадіону у Варшаві.

Міністр також відзвітував, що, незважаючи на велику кількість приїжджих, число крадіжок під час чемпіонату спало з 3,5 тис. до 2,9 тис., а розбійних нападів та побиття поменшало, відповідно, на 22% і 27%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram