ГоловнаСвіт

У Лондоні затримали підозрюваних у підготовці теракту на олімпійському об'єкті

Обидва підозрюваних є британцями, які прийняли іслам.

У Лондоні затримали підозрюваних у підготовці теракту на олімпійському об'єкті

Скотленд-Ярд затримав двох осіб за підозрою в підготовці терористичного акту на олімпійському об'єкті в Лондоні.

Арешти відбулися по гарячих слідах після появи підозрілих людей на олімпійському об'єкті Lee Valley White Water Centre, повідомляє британська газета The Guardian.

Чоловіки у віці 18 і 32 років були заарештовані в четвер, 28 червня, за різними адресами в східній частині Лондона. За повідомленням поліції, їх затримали у відповідності до антитерористичного закону, ухваленого 2000 року (Terrorism Act 2000). Обидва підозрюваних є британцями, які прийняли іслам.

Один з жителів району Хазлемер Маріна, що знаходиться нижче по річці від місця проведення олімпійських змагань з гребного слалому, повідомив, що в районі проходила велика поліцейська операція після надходження інформації про підозрілих чоловіків на човні, помічених у неділю. Також стало відомо про велику кількість поліцейських з собаками, які прочісували місцевість. Поліцейські запитували у власників човнів, чи встановлені у них системи відеоспостереження, які могли зафіксувати підозрюваних.

Поліцейські прибули за викликом учасників човнової спільноти, які побачили трьох підозрілих чоловіків на човні і повідомили про це в поліцію.

Мізанур Рахман, який назвався знайомим затриманих, заявив, що 18-річного заарештованого звуть Джамал уд-Дін, а 32-річний йому відомий як Закарія, повідомляє Associated Press. За словами Рахмана, обидва вони не задумували нічого поганого, а лише "хотіли перейнятися олімпійським духом".

Змагання з гребного слалому на Lee Valley White Water Centre повинні розпочатися 29 липня. У Великобританії зараз вживаються безпрецедентні заходи безпеки через Олімпійські ігри, які відкриваються через місяць. Для забезпечення безпеки мобілізовано близько 40 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram