ГоловнаСвіт

В Естонії ухвалили закон про хімічну кастрацію педофілів

Лікування застосовуватимуть як попередню умову для дострокового звільнення.

В Естонії ухвалили закон про хімічну кастрацію педофілів

Парламент Естонії ухвалив закон про хімічну кастрацію сексуальних злочинців, який дозволить убезпечити дітей від педофілів.

Про це повідомили в прес-службі парламенту республіки.

"Закон створює передумови для застосування комплексного лікування злочинців, які скоїли злочин на сексуальному ґрунті, і передусім для убезпечення дітей від педофілів", - йдеться в повідомленні.

Під час розгляду законопроекту міністр юстиції Крістен Міхал заявив, що "дослідження свідчать, що такі злочинці часто мають проблеми медичного характеру, які й обумовлюють скоєння таких злочинів".

За його словами, "лікування буде застосовуватися як попередня умова для дострокового звільнення або як частина лікування, що заміняє позбавлення волі".

У разі скоєння таких злочинів людину можуть покарати ув'язненням від 6 місяців до 2 років. За згодою їй можуть призначити лікування строком від 18 місяців до 3 років.

Лікування призначатиме суд, який, ухвалюючи рішення, зважає на обставини скоєння злочину, біографію засудженого, умови його життя та наслідки, які може спричинити застосування лікування.

Нагадаємо, в лютому 2012 року в Росії запровадили хімічну кастрацію педофілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram