ГоловнаСвіт

Facebook планує купити Opera

Соцмережа планує розширити свою присутність у Мережі і долучитися до "браузерної війни".

Facebook планує купити Opera
Изображение с сайта opera.com
Фото: Lenta.ru

Соціальна мережа Facebook розглядає можливість придбання норвезької компанії Opera Software, розробника браузерів Opera.

Так соцмережа планує розширити свою присутність у Мережі і долучитися до "браузерної війни", в якій беруть участь Microsoft (браузер Internet Explorer), Google (браузер Chrome), Mozilla (Firefox), Apple (Safari) і Yahoo! (Axis).

Як зазначає видання The Next Web, і представники Opera, і представники Facebook коментувати повідомлення про можливу купівлю відмовилися. The Next Web посилається на власне анонімне джерело в норвезькій компанії, яке повідомило, що Opera веде переговори з потенційними покупцями.

Видання поінформували, що в Opera зараз запроваджено заборону на наймання нових працівників, що також свідчить про те, що повинно "відбутися щось значне". Однак прямої вказівки на те, що як потенційний покупець виступить Facebook, джерела The Next Web не дали. Видання вважає, що норвезького розробника можуть купити і такі інтернет-гіганти, як "Яндекс" і Google.

Opera розробляє браузери для "настільних" операційних систем і низки мобільних платформ, включно з iOS і Android. Особливістю браузера є функція стиснення трафіку, що дозволяє зменшувати розмір сторінок і тим самим збільшувати швидкість їх завантаження. Протягом місяця браузерами компанії користуються близько 270 мільйонів осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram