ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У молитовному стоянні в Москві брали участь 50 тис. віруючих

Декотрі віряни непритомніли.

Сьогодні в Москві біля храму Христа Спасителя почалося молитовне стояння, в якому взяли участь понад 50 тисяч віруючих.

Рішення про проведення всеросійського молебню, в якому беруть участь віряни 17 єпархій, ухвалила Вища церковна рада як відповідь на блюзнірства, вчинені останніми місяцями.

Молебень біля храму Христа Спасителя перед споганеними святинями - іконами з Великого Устюга, що постраждали від рук вандала, і перед поклінним хрестом із Невинномиська, а також перед частиною ризи Господньої і ризи Богородиці - очолив

патріарх Московський і всієї Русі Кирило.

"Я благословляю ніколи і за жодних обставин не реставрувати цих ікон. Нехай знаки, нанесені на них, постійно нагадують нам про невидиму боротьбу, яку кожен християнин повинен вести передусім із самим собою, зі своїми гріхами, утверджую правду Божу", - сказав патріарх Кирило після молебню.

"Ми сьогодні зазнали атаки гонителів, не до порівняння з тими, що були в минулому, але небезпечною, оскільки сам факт блюзнірства, святотатства, знущання над святинею пропонують розглядати як законний прояв людської свободи, як те, що повинно захищатися сучасним суспільством", - повідомила патріарша прес-служба.

Також повідомляють, що під час молебню деякі віруючі звернулися до лікарів по медичну допомогу після того, як їм стало погано через тривале перебування на сонці, а також було кілька випадків непритомності.

Як повідомляли, 21 лютого 2012 року кілька

учасниць панк-групи Pussy Riot, закривши обличчя масками, влаштували у храмі Христа Спасителя антипутінський перфоманс. Поліція порушила кримінальну справу за статтею 213 КК РФ (хуліганство) і заарештувала трьох учасниць групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram