ГоловнаСвіт

У центрі Гомеля вибухнула крамниця

КДБ заявив про теракт.

У центрі Гомеля вибухнула крамниця
Фото: quorum.kz

19 квітня в торговельному залі магазину в центрі Гомеля стався вибух.

Про це стало відомо 22 квітня завдяки інформації прес-групи КДБ Білорусі в Гомельській області.

За фактом вибуху порушено кримінальну справу за статтею "загроза актом тероризму". Як повідомляють місцеві ЗМІ, внаслідок вибуху ніхто серйозно не постраждав, одна людина отримала незначні травми.

"Підставою для порушення кримінальної справи став факт активації 19 квітня 2012 року о 13.58 саморобного пристрою для здійснення дій

терористичного спрямування", - йдеться в повідомленні КДБ.

На місці події виявлено елементи якогось пристрою "іноземного походження". Як зазначають у спецслужбі, "експертиза покаже, чи був це власне вибуховий пристрій".

Окрім тероризму, слідство розглядає й інші версії події. Зокрема, "зважаючи на географічну близькість Гомеля до суміжної території, слідство вивчає надані анонімно дані про взаємозв'язок розшукуваних осіб з подіями, що відбулися в Одесі" (йдеться про вибух в Одесі 4 січня 2012 року, винуватців якого запідозрили в замаху на Володимира Путіна, - Ред.).

Окрім того, не відкидають версії, що вибух став наслідком "розборок" між організаторами каналів нелегальної імміграції.

"На початку квітня 2012 року управління КДБ у Гомельській області отримало інформація про активізацію діяльності так званих менеджерів, які прибули в Гомель для організації вступу до ВНЗ значної кількості громадян Сирії, Ємену, Пакистану та Нігерії. Раніше прибуття таких посередників не спостерігали", - зазначили в КДБ.

За підсумками аналізу записів із камер відеоспостереження і даних телефонних з'єднань, слідство оголосило в розшук двох осіб середнього зросту віком від 25 до 35 років. Один з підозрюваних - кремезної статури, носить коротку бороду, на обличчі в нього - яскраво виражений шрам.

Нагадаємо, гучний теракт стався в Білорусі 11 квітня 2011 року. Унаслідок вибуху на станції "Жовтнева" мінського метро загинули 15 людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram