ГоловнаСвіт

Протести охопили Бахрейн

Опозиція не дає поліпшити імідж країни.

Протести охопили Бахрейн
архивное фото
Фото: EPA/UPG

У Бахрейні відбуваються масові виступи опозиції, пов'язані зі стартом Гран-прі Бахрейну, одного з етапів світової першості з автоперегонів класу "Формула-1".

Про це повідомляє Reuters у п'ятницю, 20 квітня.

Автомобілі "Формули-1" сьогодні вийшли на трасу вдруге. Уряд сподівається на успішне проведення Гран-прі, тоді як активісти обіцяють відзначити його "днями гніву" через рік після "арабської весни".

Перші акції протесту почалися в селах навколо столиці ще за тиждень до початку чемпіонату. Поліція застосовує сльозогінний газ і шумові гранати, щоб розганяти демонстрації в районі британського посольства, повідомляє "Свобода".

Окрім цього, в середу, 18 квітня, четверо механіків з команди Індії опинилися в центрі сутички мітингувальників із поліцією. Поруч із ними вибухнув "коктейль Молотова". Незважаючи на відсутність постраждалих, один із співробітників команди вирішив

покинути Бахрейн. У зв'язку із цим інцидентом заступник керівника команди Боб Фернлі заявив, що команда обмежить свою участь у другій практиці Гран-прі Бахрейну в п'ятницю і може навіть пропустити її з міркувань безпеки. Утім, команда візьме участь у відбірковому турі в суботу та в недільній гонці.

Міжнародна автомобільна федерація (FIA) 13 квітня офіційно підтвердила, що

Гран-прі Бахрейну відбудеться, як і було заплановано. Представники FIA наголосили, що заходи безпеки реалізують уповні і на Гран-прі 20 квітня не залишиться приводів для хвилювання.

У Бахрейні більшість населення становлять шиїти, але править

країною сунітська династія аль-Халіфа. Уряд Бахрейну сподівається, що проведення перегонів дозволить розповісти світові, що життя в країні повертається в нормальне річище. Шиїтська громада звинувачує уряд у спробі використати автопробіг для поліпшення міжнародного іміджу країни і вимагає від влади політичних реформ та звільнення заарештованих активістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram