ГоловнаСвіт

У гості до Обами на Великдень прийшло 30 тисяч людей

Понад 30 тисяч дорослих і дітей прийшли в гості до президента США Барака Обами і його родини з нагоди Великодня.

У гості до Обами на Великдень прийшло 30 тисяч людей
Более 30 тысяч взрослых и детей пришли в гости к президенту США Бараку Обаме и его семье по случаю Пасхи
Фото: Newsru.com

На Південній галявині Білого дому відбулося традиційне дитяче свято з катанням крашанок, спортивними іграми, читанням книг, приготуванням страв, цирковими номерами й музичними виступами. Ця традиція зародилася в США ще в 1878 році при 19-му президентові країни Резерфордові Хейзі.

Привітавши гостей з балкона Білого дому, Обама дав старт головному заходу свята — катанню крашанок по галявині столовими ложками — і незабаром оголосив переможця, яким виявився один із малюків, який першим дістався до фінішу.

Ті, хто відстав, змогли пізніше спробувати щастя в пошуках розфарбованих крашанок, захованих у густій траві. Після цього президент ненадовго приєднався до своєї дружини Мішель і дочок Малії й Саші, які читали дітям книги, а потім пограв з дітлахами у баскетбол і зробив кілька віджимань від землі — за умовами змагань "у нагороду за вдалий кидок по кільцю".

"Тепер я почуваюся повністю вичавленим", — зізнався він, повертаючись назад на роботу в Овальний кабінет, де йому належало провести переговори з президентом Бразилії Ділмою Роуссефф.

Свято на Південній галявині продовжилося вже без нього, але за участі багатьох спортивних знаменитостей — зірок із клубів Національної баскетбольної асоціації, тенісистів Майкла Чанга й Кріс Еверт, фігуристки Мішель Кван. Змагання проходили під девізом "Давайте бігати, давайте грати, давайте рухатися". Кілька років тому перша леді країни Мішель Обама висунула ініціативу "боротьби з дитячим ожирінням в Америці".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram