>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Чемпіонат США з легкої атлетики скасовано вперше за 144 роки

Змагання проводили навіть під час війни.

Чемпіонат США з легкої атлетики скасовано вперше за 144 роки
Фото: usatf.org

Федерація легкої атлетики США (USATF) на своєму офіційному сайті оголосила, що в нинішньому сезоні національний чемпіонат проводитися не буде.

Змагання, які беруть свій початок 1876 року і відбувалися навіть на час воєн, були призначені на вересень. Але федерація відмовилася від цих планів у зв'язку з пандемією.

"Проблеми з безпекою виявилися занадто серйозними, щоб їх подолати, - йдеться в пресрелізі організації. - Нам не рекомендовано проводити масовий захід за участю спортсменів з різних регіонів країни.

У центрі рішення лежала вказівка робочої групи USATF Covid-19 відповідно до інформації про пандемію і прогнозів Всесвітньої організації охорони здоров'я та Центру контролю за захворюваннями.

Консультативна група з планування дотримувалася рекомендацій цих медичних організацій і вчених, вважаючи здоров'я, безпеку і добробут своїх елітних спортсменів, офіційних осіб і допоміжного персоналу першорядною. Рішення було важким, але необхідним, враховуючи ризик".

Тепер турнір призначили на червень 2021 року в Юджині. При цьому не виключається участь спортсменів зі США в Діамантовій лізі, яка стартує 14 серпня цього року в Монако. Міжнародна федерація легкої атлетики поки що не скасувала цей старт.

Додамо, за даними worldometers.іnfo, число інфікованих COVID-19 у США наближається до 4 млн, число загиблих від коронавірусу сягнуло 144 050 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram