>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Трамп зізнався, що вимикає спортивну трансляцію, коли бачить гравця на колінах

Американський лідер бачить у цьому жесті неповагу до його країни.

Трамп зізнався, що вимикає спортивну трансляцію, коли бачить гравця на колінах
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп поділився думкою з приводу антирасистських акцій руху Black Lives Matter перед початком спортивних змагань.

"Я з нетерпінням очікую спортивних змагань, але щоразу, коли бачу, як гравець стоїть на колінах під час виконання державного гімну США (ознака неповаги до нашої країни і прапора), гра для мене закінчена!" - цитує Twitter Трампа "Спорт-Експрес".

Раніше президент США розкритикував Федерацію футболу США, яка дозволила гравцям схиляти коліно під час гімну. Після цього Трамп пообіцяв, що не буде дивитися матчі футбольної збірної.

Відзначимо, 6-разовий і діючий чемпіон Формули-1 Льюїс Гамільтон розкритикував главу Асоціації гонщиків Гран-прі Ромена Грожана за поведінку організації під час антирасистської акції Black Lives Matter перед гонкою на етапі Гран-прі Угорщини.

Нагадаємо, дехто не вдягнув футболки з написом "Припиніть расизм", а схилив коліно перед виконанням гімну Угорщини.

Фото: Формула-1

"Грожан вважає, що одного разу було достатньо, - наводить слова британця Autosport. - Я поговорив з ним, спробував переконати його, що проблема расизму нікуди не дінеться і ми повинні продовжувати боротися. Але для нього це не важливо, він не порушив цю тему на брифінгу пілотів, це зробив Себастьян Феттель. Ми повинні приділяти увагу організації, тому що цього разу все було дуже хаотично: ми прибігли зі стартової решітки, швидко постояли на коліні - і все, слід було постояти більше.

І ще я не розумію, чому перед стартом першої гонки деякі пілоти погодилися взяти участь, а тепер відмовляються. Вони обіцяли боротися проти расизму і нерівності, а тепер не хочуть продовжувати", - журиться пілот "Мерседес".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram