>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

17-річна гонщиця зламала хребет на Гран-прі Макао

Аварія сталася в момент, коли вивісили жовті прапори.

Внаслідок серйозної аварії під час недільного Гран-прі Формули-3 в Макао 17-річна німецька гонщиця Софія Фльорш дістала перелом хребта.

Після зіткнення з автогонцем Джеханом Дарувалою німецька пілотеса втратила кермування на швидкості 276,2 км/год, врізалася в машину японця Шо Цубої, після чого підлетіла і пробила огорожу в повороті "Лісабон".

Фльорш і Цубої, а також два фотографи й один маршал були доправлені в лікарню.

Гонщиця Van Amersfoort Racing була притомна і скаржилася на болі в спині. Як говориться в офіційній заяві її команди, лікарі діагностували в 17-річної пілотеси перелом хребта, але її життю нічого не загрожує. 

Фото: EPA/UPG

"Просто хочу дати всім знати, що зі мною все гаразд. Але в понеділок на мене чекає операція, - написала сама Софія у Twitter. - Спасибі FIA, HWA і Mercedes за турботу. Спасибі всім за підтримку". 

Цубої був госпіталізований з болями в попереку. Маршал отримав травми обличчя, в одного з фотографів діагностовано розрив печінки, а в другого - струс мозку.

"Це був дуже страшний момент. Після повороту «Мандарин» з'явилися жовті прапори, але схоже, що просто через помилку суддів, - розповідає автогонець Prema Powerteam Гуань Ю Чжоу. - Софія їхала відразу за Джеханом, тому коли він різко гальмував через жовті прапори, у неї не було часу, щоб відреагувати. У результаті вона врізалася в задню частину його машини, після чого втратила кермування і полетіла в іншу машину".

Нагадаємо, у серпні під час перегонів американського чемпіонату IndyCar сталася серйозна аварія, внаслідок якої автогонець Роберт Вікенс дістав серйозну травму й досі не може ходити.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram