>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Реал" пропонує Моуріньо 4-річний контракт із зарплатою 12 млн євро на рік, - El Pais

Жозе Моуріньо варто задуматися.

"Реал" пропонує Моуріньо 4-річний контракт із зарплатою 12 млн євро на рік, - El Pais
Фото: EPA/UPG

Мадридський "Реал" в особі віце-президента Хосе Анхеля Санчеса провів переговори з головним тренером "Манчестера Юнайтед" Жозе Моуріньо, повідомляє El Pais.

За інформацією видання, керівництво "бланкос" зацікавлене в поверненні 55-річного португальського фахівця і готове запропонувати йому 4-річну угоду, згідно з якою Жозе буде заробляти близько 10-12 млн євро на рік.

При цьому Моуріньо, незважаючи на не надто успішні результати МЮ, не бажає бути ініціатором розриву відносин з "червоними дияволами", тому що може втратити компенсацію в розмірі 60 млн євро до вирахування податків, передбачену контрактом, укладеним до 2021 року.

Крім того, в Мадриді розуміють, що якщо сам Моуріньо попросить про відставку, то його переговорна позиція буде ослабленою.

Може скластися ситуація, аналогічна до нещодавньої в лондонському "Челсі", коли керівництво "синіх" хотіло звільнення головного тренера Антоніо Конте, але не бажало виплачувати італійцеві багатомільйонну компенсацію за розрив контракту. А Конте, зі свого боку, не бажав бути ініціатором розриву відносин через потенційну втрату гонорару.

У підсумку склалася кумедна історія, коли потенційно нового наставника Мауріціо Саррі призначили, а колишнього ще де-факто не звільнили.

До речі, кандидатура Конте зараз також розглядається як потенційна заміна Хулена Лопетегі, і керівництво "бланкос" навіть провело з Антоніо сепаратні переговори.

Нагадаємо, Моуріньо працював у "Реалі" з 2010 по 2013 рік. Під його керівництвом команда перервала гегемонію "Барселони" в чемпіонаті Іспанії, а також завоювала Кубок і Суперкубок країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram