>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Чемпіонка Олімпіади-2010 загинула в аварії на гідроциклі

Її знайшли мертвою на одному з островів на півдні Норвегії.

Чемпіонка Олімпіади-2010 загинула в аварії на гідроциклі
Скофтеруд (первая слева) на Олимпиаде в Ванкувере
Фото: EPA/UPG

38-річна норвезька лижниця Вібеке Скофтеруд була знайдена мертвою на острові в муніципалітеті Арендал на півдні Норвегії. У прес-релізі поліція повідомила, що вночі проти неділі Скофтеруд була оголошена зниклою безвісти, а о 11:30 сьогодні була виявлена на острові Святої Гелени в Говекілені.

Біля острова знайшли гідроскутер, і все вказує на те, що це був нещасний випадок, пише nrk.no.

Вібеке Скофтеруд народилася в містечку Шліту в Остфолді і як лижниця добилася великих успіхів як на національному, так і міжнародному рівні.

У 2010 році вона виступала на першому етапі естафети на Олімпіаді у Ванкувері, яку виграла разом з Терезою Йохауг, Крістін Стермер Стейрою і Маріт Бьорген. У 2005 і 2011 роках вона стала чемпіонкою світу в естафеті.

У 2012 році Скофтеруд здобула перемогу в знаменитому лижному марафоні "Васалоппет", встановивши рекорд траси серед жінок - 4.08,24. Це була перша перемога представниць Норвегії після того, як з 1997 року жінки стали офіційно брати участь у перегонах.

Вібеке Скофтеруд була серед еліти світових лижних перегонів понад десять років. У січні 2014 року вона пішла зі збірної, вирішивши зосередитися на виступах у марафонах.

У 2015 році Скофтеруд завершила кар'єру на елітному рівні, почала працювати на телебаченні й на Іграх-2018 у Пхьончхані була експертом з лижних перегонів телеканалу Eurosport.

У квітні цього року її ім'я фігурувало серед кандидатів на роль тренера жіночої збірної Норвегії.

Нагадаємо, що 19 липня в Казахстані вбили бронзового призера Олімпіади-2014 фігуриста Дениса Тена.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram