>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українка постфактум отримала "бронзу" з боулінгу на Всесвітніх іграх-2017

Дарія Ковальова піднялася на третє місце після дискваліфікації чемпіонки.

Українка постфактум отримала "бронзу" з боулінгу на Всесвітніх іграх-2017
Дарья Ковалева
Фото: scu.org.ua

Українка Дарія Ковальова постфактум стала бронзовим призером Всесвітніх ігор-2017. На змаганнях у Вроцлаві минулого року українка у впертій боротьбі зайняла четверте місце, але зараз в офіційних протоколах її перемістили на третє місце у зв'язку з допінговим скандалом чемпіонки змагань.

У допінг-пробі німкені Лаури Бетнер, яка зайняла перше місце, знайшли заборонені препарати. Після остаточного підтвердження її позбавили золотої медалі. Тому на першу позицію перемістилася легендарна американка Келлі Кулик, на другу - колумбійка Клара Герреро, на третю - Дарія Ковальова.

Її "бронза" стала 26-ю медаллю збірної України на Всесвітніх іграх.

Це перший допінг-скандал у боулінгу на міжнародному рівні.

Зараз триває ще одне розслідування ВАДА про можливе вживання допінгу на Всесвітніх іграх-2017 у Вроцлаві. Мова про важку категорію в кікбоксингу, де українець Роман Головотюк став бронзовим призером. Якщо факт вживання допінгу буде доведено, наш кікбоксер отримає "срібло".

Нагадаємо, Дарія Ковальова є єдиним заслуженим майстром спорту з боулінгу в Україні та нагороджена орденом княгині Ольги 3-го ступеня за перемогу на Всесвітніх іграх-2013 в Колумбії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram