>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українське посольство попросило Гая Річі виправити помилку в ролику про ЧС-2018

Відомий кінорежисер видав Україну за Росію

Українське посольство попросило Гая Річі виправити помилку в ролику про ЧС-2018
Кадр из фильма на украинских Березняках

Українське посольство у Великобританії звернулося з проханням до знаменитого британського кінорежисера Гая Річі, відомого такими кримінальними шедеврами, як "Карти, гроші, два стволи", "Великий Куш", "Револьвер", а також дилогією "Шерлок Холмс", із проханням виправити помилку в промо-ролику до Чемпіонату світу-2018 з футболу, що стартує в Росії.

Відповідно до сюжету, молодий футболіст в одному життєвому епізоді зустрівся у своєму дворі з групою гопників.

Паралельно з основним сюжетом розповідаються історії з життя знаменитих футболістів  - Гаррі Кейна, Месута Озіла, Бенджаміна Менді та Неймара.

Відео починається з панорами київського спального району Березняки, поверх якого накладено титр "Росія". А в сцені на кухні на холодильнику видно наліпки, що видають місце зйомки, - на одній (у формі серця) написано по-українськи "З днем закоханих", а ще одна містить логотип українського виробника молока.   

"Дорогий містере Річі, - йдеться у зверненні посольства на офіційній сторінці в Twitter, - можливо, вас увели в оману, але ми нагадуємо, що ви знімали відео в Україні, не в Росії. Ми любимо нашу країну і пишаємося, що ви, разом з іншими відомими кінорежисерами, відвідали Україну, щоб зняти наші місця. Сподіваємося, ви виправите цю помилку", - наголошується в документі посольства України у Великій Британії.

Нагадаємо, нещодавно в аналогічну ситуацію потрапила німецька авіакомпанія Lufthansa. У її рекламі, присвяченій "мундіалю" засвітилася київська Русанівка. Керівництво перевізника змушене було перепросити й пояснити, що знімали нібито російську глибинку в Києві через складнощі з отриманням дозволу на зйомку в Росії.

Чемпіонат світу-2018 у Росії пройде з 14-го червня по 15-те липня.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram