>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Один із підозрюваних у договірних матчах прокоментував обшуки МВС

Сьогодні правоохоронці провели масштабні обшуки

Один із підозрюваних у договірних матчах прокоментував обшуки МВС
"Ильичевец"
Фото: vk.com/fcillichevets

Екс-тренер "Маріуполя" Олександр Севідов, який був одним із тих, у кого правоохоронні органи сьогодні провели обшуки, прокоментував обшуки МВС, проведені за підозрою в організації договірних матчів.

У коментарі Sport Arena Севідов підкреслив, що наразі не може підтвердити інформацію про обшуки.

"Це поки що непідтверджена інформація. На цей момент я не вдома, гуляю з дитиною і поки що не готовий давати будь-які коментарі. Ситуація йде так, що не можна говорити завчасно про щось", - повідомив колишній тренер "Маріуполя".

Тривалий час під підозрою був поєдинок між "Маріуполем" (тодішнім "Іллічівцем"), який на той момент очолював Севідов, і "Гірником-Спорт", зіграним восени 2016 року в рамках 19-го туру Першої ліги.

Зазначимо, перед грою на результат цього поєдинку на біржі ставок було поставлено трохи більше ніж 1 тис. дол. Причому більше спочатку ставили на результати першого тайму, а не всього матчу. Зокрема, на перемогу "Гірника-Спорт" в першому таймі було поставлено 64 тис. дол. Перший тайм завершився з рахунком 1:0 на користь "Гірника-Спорт", виправдавши серйозні гроші, які були поставлені на цей варіант.

Зазвичай лідерство однієї з команд у рахунку призводить до того, що гравці, керуючись елементарною логікою, починають ставити на перемогу цієї команди і в матчі. Однак зустріч у Маріуполі такою не стала.

Після того, як "Іллічівець" пропустив, почали різко ставити на перемогу в матчі лідера Першої ліги. До кінця матчу на загальну перемогу "Іллічівця" було поставлено 255 тис. дол.

Підсумок матчу виявився таким, яким його всі й очікували - вольова перемога "Іллічівця" з рахунком 3:1.

Згодом цей матч викликав підозри в Комітету етики та чесної гри ФФУ. А його голова Франческо Баранка підкреслив, що команди зіграли "обурливий договірняк".

Франческо Баранка
Фото: matchday.ua
Франческо Баранка

"Вони підробили все. Перемогу гостей у першому таймі і господарів у матчі, перемогу господарів з форою (-1), тотал понад 3,5 гола. Огидно", - підкреслив Баранка.

Зазначимо, в сезоні 2016/17 Першої ліги зустріч у Маріуполі стала аж ніяк не першою підозрілою.

Сьогодні правоохоронні органи провели понад 50 обшуків у дев'яти областях України. Протягом розслідування стало відомо про існування п'яти злочинних організованих угрупувань. Серед підозрюваних - гравці, тренери, арбітри, а також президенти клубів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram