>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФІДЕ закликала Ілюмжинова піти у відставку

Шахова федерація потерпає через санкції, накладені на росіянина.

ФІДЕ закликала Ілюмжинова піти у відставку
Фото: fide.com

Міжнародна федерація шахів (ФІДЕ) в неділю, 8 квітня, звернулася до свого голови Кірсана Ілюмжинова з вимогою негайно піти у відставку. Відповідне звернення було опубліковане на сайті організації, зазначає "Німецька хвиля".

Цю вимогу у ФІДЕ пояснили фінансовими проблемами, з якими зіткнулася організація через накладені 2015 року на Ілюмжинова санкції Мінфіном США, а також "несприятливим впливом на репутацію ФІДЕ, що підриває довіру любителів шахів".

Звернення до Ілюмжинова було підписане в Мінську під час засідання президентської ради організації більшістю присутніх на ньому членів керівництва ФІДЕ, включаючи генерального секретаря та 11 віце-президентів.

У відповідь Ілюмжинов заявив, що не тільки нікуди не піде, а знову візьме участь у виборах глави ФІДЕ, які відбудуться у вересні 2018 року.

"Рішення президентської ради ФІДЕ є абсолютно політичним і не має жодного стосунку до шахів", - заявив Ілюмжинов.

Кірсан Ілюмжинов обіймає пост глави ФІДЕ з 1995 року. 2015 року його повноваження були обмежені, оскільки він потрапив під санкції Мінфіну США за звинуваченням у підтримці режиму сирійського президента Башара Асада.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram