>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Костюк програла українці, що змінила громадянство, у фіналі турніру ITF

Це перша поразка 15-річної киянки у фіналах на професійному рівні.

Українська 15-річна тенісистка Марта Костюк (185-та у світовому рейтингу) не змогла перемогти на турнірі ITF Zhuhai Open з призовим фондом 60 тисяч доларів у Китаї. У вирішальному матчі Костюк поступилася екс-співвітчизниці 24-річніц Марині Заневській (183-тя), яка зараз представляє Бельгію, з рахунком 2:6, 4:6.

Фото: EPA/UPG

Як зазначає профільне видання "Большой теннис Украины", для Костюк це був третій фінал на професійних турнірах і перший, в якому вона зазнала поразки. У травні 2017 року киянка стала чемпіонкою 25-тисячника в Угорщині, а на початку лютого 2018 року виграла титул на 60-тисячнику в Австралії.

Наступного тижня Костюк зіграє на ще одному китайському турнірі ITF у Шеньчжені, в основну сітку якого потрапила завдяки виходу у півфінал в Чжухаї, оскільки вона була першою в альтернативному списку на потрапляння в основну сітку. Також у понеділок, 12 березня, 15-річна українка встановить новий особистий рекорд у рейтингу, наблизившись до 160-ї позиції.

Що стосується Заневської, то для неї це третій титул після зміни українського громадянства у вересні 2016 року. Того ж року вона стала переможницею 50-тисячника у Франції, а в серпні 2017-го оформила найбільший титул в кар'єрі на 100-тисячнику в Канаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram