>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Діти замінять грід-гьорлз у Формулі 1

Однак, для багатьох - революційне не означає краще.

Діти замінять грід-гьорлз у Формулі 1
Grid Kids
Фото: xpb.cc\F1news.ru

Нові власники Формули 1 американська компанія Liberty Media спільно з FIA оголосили про нову ініціативу Grid Kids, покликану залучити молоду аудиторію: тепер замість традиційних грід-гьорлз таблички з номерами гонщиків на стартову решітку будуть виносити діти.

Проводити відбір юних кандидатів будуть промоутери Гран-прі спільно з національними автоклубами, - зазначає інтернет-портал f1news.ru. Всі претенденти на момент вибору повинні займатися картингом або брати участь у молодших гоночних серіях. Критерії місцеві організатори обиратимуть самостійно - відбір можуть проводити як на основі спортивних досягнень, так і за підсумками лотереї.

Діти триматимуть таблички з номерами гонщиків не тільки перед стартом Формули 1, але і гонок підтримки. Крім того, доступ у паддок по неділях отримають члени сімей, які їх супроводжують.

Нагадаємо, раніше Liberty Media вирішила відмовитися від практики запрошення дівчат з модельною зовнішністю (грід-гьорлз) на стартову решітку гонок, починаючи з 2018 року.

Таким чином, у новому сезоні в жодній гоночній серії, яка проходить в рамках вікендів Гран-прі, на стартовій решітці не буде дівчат, які традиційно тримають таблички з номерами пілотів.

Рішення нових власників королівських автоперегонів відмовитися від дівчат з номерами гонщиків на стартовій решітці спричинило неоднозначну реакцію у Формулі 1. Серед противників - чемпіон світу і невиконавчий директор чемпіонської команди "Mercedes AMG" Нікі Лауда.

"Як хтось може бути таким дурним? - цитує легендарного австрійця газета Der Standard. - Жінки самі себе емансипували і чудово з цим справляються. Це рішення проти жінок. Дуже шкода, що порушена традиція, яка робить Формулу 1 такою, яка вона є. Насамперед це рішення спрямоване проти жінок".

Підтримала Лауду дружина виконавчого директора автоспортивного підрозділу Mercedes-Benz Тото Вольффа - С'юзі, що виступала в DTM і працювала в команді Формули-1 Williams на тестах у 2013-2015 роках: "Мене як жінку, яка провела в автоспорті понад 25 років, ніколи не ображала наявність грід-гьорлз. І я ніколи не вважала, що це головне, що потрібно змінити у Формулі 1, щоб спорт міг розвиватися".

Категоричніше висловився колишній власник комерційних прав Формули-1 британець Берні Екклстоун, який заявив, що гонщикам і глядачам подобаються грід-гьорлз.

Красу не можна заборонити, - переконаний Берні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram