>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Президент ФФУ впевнений, що проводити футбольні матчі в Маріуполі цілком безпечно

Місцева влада і поліція вже надали всі необхідні гарантії.

Президент ФФУ впевнений, що проводити футбольні матчі в Маріуполі цілком безпечно
Фото: Артем Атаманюк

Президент ФФУ Андрій Павелко заявив, що в Маріуполі цілком безпечно проводити футбольні матчі.

Про це голова ФФУ повідомив у коментарі на сайті Федерації футболу України, присвяченому проведенню домашніх матчів новачка Прем'єр-ліги ФК "Маріуполь".

"Я впевнений перш за все в тому, що Маріуполь - мирне українське місто, яке заслуговує на великий футбол. Місцева влада і поліція вже надали всі необхідні гарантії. Переважна більшість клубів не висловила жодних сумнівів у тому, чи їхати до Маріуполя. Але якщо хтось занадто хвилюється щодо особистої безпеки - я готовий розділити ризики і поїхати автобусом разом. Якщо треба переконати когось власним прикладом - я це, безумовно, зроблю, від своїх слів ніколи не відмовляюся", - заявив Андрій Павелко.

Він додав, що терористична загроза існує нині в усьому світі - і в Лондоні, і в Каїрі, і в Джакарті, і в Брюсселі.

"ФФУ не компетентна гарантувати безпеку учасників і глядачів, її гарантують відповідні силові органи. Це питання дотримання порядку: гарантії безпеки, є регламент змагань - треба його дотримуватися. А в випадку повідомлень про потенційну загрозу будь-яку подію обов'язково скасують, чи це футбольний поєдинок або концерт", - сказав він.

Крім того, президент ФФУ спростував заяви ТОП-менеджерів деяких футбольних клубів про те, що клубний автобус нібито є "яскравою мішенню для бойовиків".

"Нагадаю, рік тому в Маріуполі відбувся сольний концерт "Океану Ельзи" на чолі з одним з найвідоміших патріотів України - Святославом Вакарчуком. Прийшов повний стадіон - жодного інциденту! Хіба "Океан Ельзи" - менш приваблива мішень для російських терористів, ніж футбольний клуб України?", - заявив Павелко.

Він зазначив, що "багато наших хлопців загинули заради миру, який зараз панує в Маріуполі. Футбол - це ознака мирного життя. Ми повинні підтримати жителів міста, на їхню долю в останні роки випало багато труднощів. Днями в Краматорську розмовляв з нашими бійцями, серед них багато шанувальників футболу - вони обурені тим, що деякі відмовляються грати в Маріуполі".

Андрій Павелко наголосив, що незважаючи на війну на Сході України, Маріуполь вже давно довів, що є абсолютно безпечним містом, яке здатне приймати футбольні першості.

"Весь останній рік в Маріуполі грали клуби Першої ліги з усієї країни - від Стрия до Краматорська, від Києва до Миколаєва. Більш того, в травні 2016-го в Маріуполі грала друга команда одного з клубів, який тоді не боявся терористів, а зараз боїться - і його клубний автобус теж без проблем доїхав в обидві сторони. Це абсолютно штучно створена проблема. Я закликаю клуби ще раз переглянути всі гарантії безпеки, які їм уже надані, і прийняти єдине вірне рішення - відповідно до розкладу матчів приїхати до Маріуполя і подарувати місту свято футболу", - додав Андрій Павелко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram