>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФФУ спробує допомогти Зозулі

Павелко назвав уболівальників "Райо Вальєкано" прихильниками російських терористів.

ФФУ спробує допомогти Зозулі
Фото: f-arena.com

Федерація футболу України готує звернення до ФІФА і Федерації футболу Іспанії з проханням втрутитися в ситуацію навколо нападника Романа Зозулі, щоб йому дозволили грати в цьому сезоні.

"Зозуля як істинний патріот допомагав і допомагає нашим військовим, стримуючим атаки російських терористів у зоні АТО. Так роблять усі громадяни України. Але невелика група фанатів іспанської команди порахувала, що це неправильно, тому заблокувала перехід Романа в свій клуб. У підсумку гравець національної збірної України в наступні півроку може взагалі залишитися поза футболом. Ситуація просто кричуща: іспанські прихильники російських терористів ламають кар'єру українському футболісту. Це абсурд!" - повідомив голова ФФУ Андрій Павелко в фейсбуці.

ФФУ сподівається на сприяння посольства України в Іспанії в цьому питанні.

Нагадаємо, Зозуля в останній день роботи трансферного вікна в Іспанії перейшов із "Бетіса" в "Райо Вальєкано" на правах оренди. Ультрас "Райо" публічно звинуватили українського нападника в неонацизмі, але контракт із Зозулею все одно було підписано. Мадридські вболівальники обурилися цим і продовжили в ультимативній і жорсткій формі вимагати від босів "Райо" розірвати угоду.

Під тиском фанів керівництво клубу вирішило повернути Зозулю в "Бетіс".

При цьому він залишається гравцем "Райо Вальєкано". І навіть якщо контракт буде розірвано, футболіст не зможе грати в офіційних матчах до кінця сезону, оскільки впродовж його дії значився відразу в трьох клубах - "Дніпрі", "Бетісі" і "Райо".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram