>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Суперники попросили присудити Кубок Південної Америки загиблим бразильським футболістам

Один із шести уцілілих, голкіпер команди Маркос Данило Паділья, помер в лікарні.

Суперники попросили присудити Кубок Південної Америки загиблим бразильським футболістам
Фото: EPA/UPG

Колумбійський футбольний клуб "Атлетіко Насьональ" попросив присудити бразильській команді "Шапекоенсе", яка летіла на лайнері, що розбився в ніч на вівторок, перемогу в Кубку Південної Америки.

Про це повідомляє ВВС.

"Шапекоенсе" летіла на перший з двох фінальних матчів у рамках кубка - бразильські футболісти повинні були грати з "Атлетіко Насьональ" спочатку на виїзді, а потім вдома. Перший матч фіналу Кубка Південної Америки мав відбутися 30 листопада в колумбійському Медельїні, куди і летіла бразильська команда.

Організатори турніру поки що не прийняли жодних рішень з приводу того, з ким тепер "Атлетіко" гратиме в фіналі, і чи відбудеться він взагалі.

Уряд Бразилії оголосив триденний траур за жертвами катастрофи пасажирського літака BAE Avro неподалік від аеропорту міста Медельїн на північному заході Колумбії.

На борту лайнера, що виконував чартерний рейс із Сан-Паулу, перебували футболісти "Шапекоенсе", а також персонал клубу та журналісти. Незабаром після катастрофи видання "Новості Східної Антіокії" опублікувало список з шести чоловік, які вижили в катастрофі. Однак через кілька годин клуб "Шапекоенсе" повідомив, що один з уцілілих, голкіпер команди Маркос Данило Паділья, помер в лікарні.

За останніми відомостями, іншому голкіперу, що вижив, Джексону Фольману, ампутували ногу. Місцеві ЗМІ також повідомляють, що захисник Алан Рушель може бути паралізований нижче пояса через серйозну травму хребта.

Заснований в 1973 році клуб "Шапекоенсе" вперше вийшов до елітного дивізіону бразильського футболу тільки в 2014 році. Минулого тижня клуб став першою за три роки бразильською командою, яка вийшла в фінал Кубка Південної Америки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram