>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Себастьєн Ож'є вчетверте поспіль став чемпіоном світу з ралі

Француз зрівнявся за кількістю перемог з Канкунненом і Мякіненом.

Себастьєн Ож'є вчетверте поспіль став чемпіоном світу з ралі
Фото: EPA/UPG

Гонщик Volkswagen Себастьєн Ож'є в неділю взяв свій четвертий титул WRC, вигравши Ралі Каталонія. Перемога стала його 37-ю на етапах світового ралі і дозволила зрівнятися з Юхою Канкунненом і Томмі Мякіненом, пише Autosport.

32-річний Ож'є в п'ятницю вранці очолив Ралі Каталонія, проте гонщик Hyundai Дані Сордо перехопив ініціативу під кінець дня і збільшив свою перевагу до 17 секунд. У суботу Сордо знову трохи відірвався, але потім Ож'є швидко наздогнав іспанця.

Також на руку французу виявилася аварія його напарника Андреаса Міккельсен на 12-му колі після зіткнення з бар'єром. Тож Ож'є мусив набрати лише очко, щоб достроково оформити четвертий титул. Але Ож'є не тільки набрав необхідний заліковий бал, він обігнав Сордо і в підсумку на фініші випередив його на 15,6 секунди, вигравши Ралі Каталонія.

Сордо приїхав другим, повторивши свій найкращий результат сезону: фінішував із хвилинною перевагою над своїм напарником Тьєррі Ньовілем. Бельгієць змагався до останнього з Хейденом Паддоном за місце на подіумі. Кріс Мік, що стартував вранці п'ятим, зійшов через проблеми з двигуном. Тож п'яте місце дісталося Медсу Остбергу, який фінішував перед Оттом Тянаком. Кевіну Аббрінгу вдалося показати найкращий результат у WRC, ставши сьомим.

Крег Брін зламав карданний вал у суботу вранці, проте зміг продовжити після ремонту і заробив у результаті фінальне очко за кермом свого Citroen DS3.

Нагадаємо, що вранці 16 жовтня свій третій чемпіонський титул у гонках на мотоциклах узяв іспанець Марк Маркес.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram